Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-08@11:31:48 GMT

پوشیدن لباس جنس مخالف چه حکمی دارد؟

تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۴۷۲۹۲

پوشیدن لباس جنس مخالف چه حکمی دارد؟

باشگاه خبرنگاران جوان:  پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری استفتائات جدید (مرداد ماه) از حضرت آیت الله خامنه‌ای را درباره موضوعات مختلف از جمله فاصله در نماز جماعت، پوشیدن لباس جنس مخالف و ... منتشر کرد.

فاصله در نماز جماعت

سؤال۱: در نماز جماعت فاصله نمازگزاران در موارد زیر تا چه مقدار به صحت جماعت ضرر نمی‌زند؟

الف) فاصله محل سجده مأموم با محل ایستادن امام.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


ب) فاصله محل سجده مأموم در هر صف با محل ایستادن مأموم در صف جلوتر که به واسطه او به امام متصل است.
ج) فاصله محل ایستادن مأموم با مأموم دیگری که به واسطه او از سمت راست یا چپ به جماعت متصل می‌شود.

جواب: در همه موارد یاد شده فاصله تا حدود یک متر، اشکال ندارد.

فرق حد ترخص و مسافت شرعی

سؤال۲: ۱) فرق حد ترخص و مسافت شرعی چیست؟
۲) اگر در حال گشت زنی و بدون قصد طی کردن مسافت شرعی از شهر دور شویم، آیا نماز شکسته است؟

جواب:
۱) مسافت شرعی هشت فرسخ (حدود ۴۱کیلومتر) است، هرچند به صورت رفت و برگشت باشد؛ البته در این صورت باید مسیر رفت حداقل ۲۰/۵کیلومتر باشد، ولی حد ترخص، مکانی است که در آنجا اذان شهر شنیده نمی‌شود.
۲) کسی که از اول سفر، قصد مسافت شرعی (امتدادی یا تلفیقی) ندارد یا مردد در آن است، نمازش تمام است؛ اگرچه به مسافت شرعی رفته باشد، ولی اگر برگشت به مقدار هشت فرسخ باشد، نمازش در برگشت قصر است.

* طبق تحقیقات انجام گرفته حد ترخص از آخر شهر حدود ۱۳۵۰ متر است.

پوشیدن لباس جنس مخالف

سؤال۳: آیا زن می‌تواند لباس مردانه یا مرد، لباس زنانه بپوشد؟

جواب: اگر به قصد تشبه (شبیه شدن) به جنس مخالف این کار را انجام دهد و حالت جنس مخالف را به خود بگیرد، جایز نیست.

انجام معاملات بورس با قرارداد مضاربه

سؤال۴: آیا در قرارداد مضاربه، عامل می‌تواند سرمایه را در بورس، برای خرید و فروش سهام به کار بگیرد؟

جواب: قرارداد مضاربه برای خرید و فروش سهام، اشکال ندارد و باید سهم هر یک از دو طرف از سود‌های به دست آمده از خرید و فروش، به صورت درصد، تعیین شود و تعیین مقدار معین از سود به صورت ماهانه برای سرمایه گذار، صحیح نیست، اما برای پرداخت مبلغ معین در هر ماه، می‌تواند پس از تعیین درصد سهم عامل و سرمایه گذار از سود، ماهانه مبلغی به عنوان علی الحساب به سرمایه گذار پرداخت شود و در پایان قرارداد بر اساس درصد تعیین شده در متن قرارداد، سهم هر یک از عامل و سرمایه گذار، محاسبه یا مصالحه شود.

مسح بر مو‌های بلند سر

سؤال۵: اگر با شانه کردن موی سر، مو‌ها تا مثلاً مقابل چشم می‌رسد، آیا لازم است برای مسح سر، فرق باز کنیم؟

مسح بر روی مویی که در قسمت جلوی سر روییده کفایت می‌کند، البته اگر مویی که در قسمت جلوی سر روییده به اندازه‌ای بلند باشد که با شانه زدن از قسمت جلوی سر بگذرد، مسح روی آن مقدار که از جلوی سر می‌گذرد صحیح نیست؛ چه این مو‌ها آویزان باشد و چه روی قسمت جلوی سر جمع شده باشد.

مصرف کفاره

سؤال۶: در صورتی که پول گندم را بابت فدیه یا کفاره روزه به مؤسسه خیریه‌ای بپردازیم، آیا مؤسسه موظف است صرفاً نان خریده و به فقرا دهد و یا به صورت کلی می‌تواند برای اطعام فقرا مصرف کند، مثلاً مقداری روغن و گوشت به فقیر بدهد؟

جواب: باید به تعداد فقیری که مد نظر پرداخت کننده است، برای هر فقیر ۷۵۰ گرم، فقط طعام (گندم، جو، آرد، نان، برنج و امثال آن) تهیه و پرداخت شود؛ بنا بر این تهیه روغن و امثال آن که طعام محسوب نمی‌شود، صحیح نیست و اگر پولی که مؤسسه دریافت کرده است معادل پول ۷۵۰ گرم گندم بابت هر کفاره است، نباید طعامی برای فقرا تهیه شود که قیمت آن بیشتر از قیمت ۷۵۰ گرم گندم است؛ زیرا در این صورت پرداخت تعداد کفاره‌ای که مد نظر پرداخت کننده بوده است، انجام نمی‌شود.

خطاب به غیر خدا در نماز

سؤال۷: آیا در قنوت نماز می‌توان دعای فرج (الهی عظم البلا) را قرائت کرد؟

جواب: خواندن دعای مذکور تا جایی که مخاطب خداست اشکال ندارد، ولی مابقی که مخاطب غیر خدا می‌باشد جایز نیست و باعث بطلان نماز می‌شود.

گوش دادن به خوانندگی زن

سؤال۸: آیا گوش دادن به صدای خواننده زنی که تک خوانی می‌کند، برای مرد نامحرم حرام است؟

جواب: از گوش دادن به آن که معمولاً مفسده دارد، اجتناب شود.

خروج از محل اقامت ده روز

سؤال۹: مسافری که می‌خواهد ده روز در شهری اقامت داشته باشد و در بین ده روز به اطراف آن شهر هم برود، آیا نماز او تمام است یا شکسته؟

جواب: اگر قصد خروج به مقدار کمتر از مسافت شرعی دارد، در صورتی که خروج او به گونه‌ای باشد که عرفاً اقامت ده روز در آن شهر صدق کند اشکال ندارد؛ مثلا دو سه بار بخواهد برود و حداکثر تا نصف روز برگردد، می‌تواند قصد اقامت کند و خروج او منافاتی با قصد اقامت ده روز ندارد. ولی قصد خارج شدن در یک دفعه به مدت ۱۵ ساعت محل اشکال است.

وضو و نماز با وجود ناخن بلند

سؤال۱۰: آیا وضو گرفتن و نماز خواندن با ناخن بلند اشکال دارد؟

جواب: اگر ناخن بیش از معمول بلند باشد، باید موقع وضو و غسل، چرک زیر آن مقدار بر طرف شود و به زیر آن، آب برسد و همچنین برای سجده در نماز، بنا بر احتیاط واجب باید سر انگشت شست پا بر روی زمین قرار گیرد.

جدا کردن سر گوسفند قبل از جان دادن

سؤال۱۱: اگر سر حیوان را ـ قبل از جان دادن ـ جدا کنیم، اشکال دارد؟

جواب: جدا کردن سر حیوان قبل از خروج کامل روح از بدن، حرام است؛ اما با این عمل گوشت حیوان حرام نمی‌شود.

منبع: فردا

کلیدواژه: استفتائات رهبر انقلاب سرمایه گذار اشکال ندارد مسافت شرعی جنس مخالف حد ترخص ده روز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۴۷۲۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معمای مشکل غیرفوتبالی گل‌محمدی و تراکتور؛ پای تعهدنامه‌ نهاد خاص مخالف او وسط است؟

اعتمادآنلاین نوشت: یحیی گل‌محمدی، سرمربی قبلی پرسپولیس که در میانه فصل استعفا داد، گزینه اصلی هدایت تراکتور است. با این وجود و در حالی که هم باشگاه تراکتور و هم یحیی گل‌محمدی مذاکرات رسمی را تأیید کردند، هنوز نتیجه خاصی حاصل نشده و فعلاً تراکتور توسط حمید مطهری دستیار سابق یحیی در پرسپولیس مدیریت می‌شود. در این بین گفته می‌شود مشکلاتی غیرفوتبالی دلیل تأخیر در امضای قرارداد بین طرفین است.

 

هوشنگ نصیرزاده، مدیرعامل تراکتور در مصاحبه‌ای با تأیید وجود برخی مشکلات گفت در این زمینه خود یحیی باید همکاری کند. با این حال، گل‌محمدی در مصاحبه‌ای اعلام کرد که منع قانونی برای کار کردن در ایران ندارد.

طبق اطلاعاتی که خبرنگار اعتمادآنلاین به دست آورده هر دو طرف درست می‌گویند! هم نصیرزاده که می‌گوید مشکلاتی غیرفوتبالی وجود دارد و هم یحیی که می‌گوید منع قانونی برای کار کردن ندارد. اتفاقاً پیچیدگی ماجرا هم همین‌جاست.

یحیی گل‌محمدی می‌گوید منع قانونی ندارد، چون هیچ نامه رسمی یا حکم قانونی در این زمینه برای او مبنی بر ممنوع‌الکار بودن صادر نشده است. نصیرزاده می‌گوید مشکلاتی وجود دارد، چون برخی نهاد‌های خاص در استان آذربایجان شرقی به صورت شفاهی با مربیگری یحیی گل‌محمدی در تراکتور مخالف هستند.

در همین زمینه، اطلاعات رسیده به خبرنگار اعتمادآنلاین حاکی از آن است که گویا محمدرضا زنوزی، مالک تراکتور و برخی مدیران تیم با امام جمعه شهر تبریز هم دیدار کردند تا با وساطت او مشکل برطرف شود و نهاد‌های مخالف مجوز کار گل‌محمدی را صادر کنند، اما این ملاقات به نتیجه خاصی ختم نشده است.

یک منبع آگاه به خبرنگار اعتماد گفت، نهاد‌های مذکور از یحیی گل‌محمدی خواسته‌اند تعهدنامه‌ای را امضا کند تا بتواند مشغول کار شود. از جزئیات این تعهدنامه خبری در دست نیست، اما یحیی گل‌محمدی با امضای آن مخالفت کرده است. این منبع آگاه به خبرنگار اعتماد گفت، تعهدنامه‌ای که مقابل یحیی گذاشته‌اند مثل همان تعهدنامه‌ای است که ابتدای فصل مقابل جواد نکونام قرار دادند تا با امضای آن بتواند مجوز نشتسن روی نیمکت استقلال را به دست بیاورد و سرمربی استقلال آن را امضا کرد.

حال باید دید طی روز‌های آینده آیا مشکل یحیی گل‌محمدی برطرف می‌شود یا خیر.

دیگر خبرها

  • باید و نبایدهای لباس پوشیدن در سفر بهاری
  • ضرورت توجه به هنر حکمی در دانشگاه‌ها
  • رئیس‌ کل دادگستری استان خراسان رضوی منصوب شد
  • ضرورت توجه به هنرِ حکمی در دانشگاه‌ها
  • رضا زرندی رییس کل دادگستری استان خراسان رضوی شد
  • عضو حماس تنها مخالف توافق آتش بس را معرفی کرد
  • ابومرزوق: نتانیاهو تنها مخالف توافق آتش‌بس در غزه است
  • حماس: تنها مخالف توافق آتش‌بس نتانیاهو است
  • مخالف حمله به رفح و کوچ اجباری غیرنظامیان فلسطین هستیم
  • معمای مشکل غیرفوتبالی گل‌محمدی و تراکتور؛ پای تعهدنامه‌ نهاد خاص مخالف او وسط است؟